Nema rezultata :(

Broj rezultata pretrage po ključnoj riječi: {{ searchResults.length }}

7 / Žene su te koje svoju strast održavaju na životu (razgovor s Andreom Weiss Sadeh)

Nakon epizode "Što smo o ženskoj seksualnosti naučile u tridesetima" diglo se mnogo prašine, ali u dobrom smislu i na to nam se javila naša kolegica Andrea Weiss Sadeh i predložila nam da snimimo nastavak. To je bio jedan zdušni DA s naše strane!

Andreu neki od vas možda znaju kao prevoditeljicu ili kroz inspirativnu stranicu Dnevnik pedesetogodišnjakinje, ali kanal djelovanja kroz koji smo je mi najviše doživjele je kroz njezin rad sa ženama i to Crvenim krugovima koje je godinama održavala u Centru Staze.

Andrea je doula, književna prevoditeljica, likovna pedagoginja, plesačica 5 ritmova i flamenca, ali ono što vam njezin bogat životopis neće reći jest da je ona jedna strastvena, hrabra i mudra žena i to je razlog zašto smo objeručke pristale prenijeti vam njezino viđenje i nadopunu na podcast o seksualnosti.

Posljednji put govorile smo o nekim temeljnim postavkama ženske seksualnosti, a Andrea je produbila to razumijevanje i na jedan vrlo slikovit način opisala ženski i muški princip u seksu, kako se oni nadopunjuju i što kao žene moramo znati kako bi naša strast ostala živa.

Ovo je jedan pogled na seksualnost s energetske snage, ali vjerujemo da će vam ova perspektiva biti korisna čak i ako ste u svojim viđenjima orijentirani na konkretnije stvari.

Nadamo se da ćete uživati u slušanju koliko smo i mi u snimanju!

Iz ove epizode

Prepoznajete li se u ovim rečenicama: "Meni seks nije toliko važan", "Ma ja sam se već iživila", "Ne, meni treba poseban partner koji će me razumijeti". Mnoge žene odustaju od svoje senzualnosti.

Što napraviti kada znamo da naš seksualni život ne funkcionira? Razgovarale smo o užitku u svakodnevnom životu koji hrani našu kreativnu i seksualnu energiju i životu daje slatkoću. Muškarac ne može (niti treba) održavati tu energiju na životu. Same smo odgovorne za održavanje vlastite strasti na životu.

Koliko treba vatri da se zapali, a vodi da se zagrije? Vatra bukne u sekundi, dok vodi treba više vremena. Ako je smrznuta, uz sav trud, bit će je teško rastopiti. Da, ženama treba više vremena. One funkcioniraju drugačije, a to im se prezentira kao neuspjeh, dok muškarci dobivaju poruku da je mogu zanemariti jer je sve skupa "prekomplicirano", kaže Andrea.

I ako želimo onaj seks kakav nam se prezentira u filmovima, prvo smo mi te koje trebamo prepoznati i prenijeti svoje želje. I ako želimo da on vodi, prvo moramo biti te koje će voditi.

Iskomunicirati sve to s partnerom je tek drugi korak, nakon što smo preuzele uzde intimnog života u svoje ruke. 

A kako? 

Poslušajte podcast u aplikacijama

ili ovdje

7 / Žene su te koje svoju strast održavaju na životu (razgovor s Andreom Weiss Sadeh)

Piše

Lele Jasmina Brković Jela Ravnjak
Lele

Jasmina i Jela o ženstvenosti, porodu, majčinstvu, intimnosti i radosti življenja.

Javi nam se

Dajem pristanak da se moji osobni podaci prikupljeni putem ovog obrasca obrađuju prema uvjetima definiranim u lele.hr Pravilima privatnosti.
Tvoja poruka je poslana. Javit ćemo ti se uskoro!
Dogodila se pogreška :( Probaj ponovo ili nam piši na doula@lele.hr